woensdag 17 juli 2019
 • Thames Travel Europe Wij organiseren reizen voor particulieren, bedrijven, scholen en verenigingen. Wij zijn dan ook agent voor alle ferry maatschappijen die opereren op het Engelse Kanaal en de Noordzee, alsmede voor Eurotunnel, de snelle treinverbinding van Calais naar Folkestone.
 • Genieten van de winter in Britain Boek nu voordelig uw overtocht met P&O Ferries en geniet van de Britse gastvrijheid in één van onze populaire B&B's of Inns...
 • Het Falkirk Wheel, Schotland Veel bezoekers van deze supersluis vragen zich af of dit als kunst bedoelt is of puur technisch gezien een dam. Deze constructie uit 2002 van 35 m hoog vormt de verbinding tussen het Forth and Clyde kanaal en het Union kanaal en maakte 11 oude sluizen overbodig.
 • Isle of Wight Een paradijs van een eiland met zandstranden, zeiltraditie en kilometers voetpaden.
 • Uitgaan in Londen Geheel verzorgd voor zowel groepen als de individuele reiziger. Musical, toneel, ballet en Opera.
 • Blackpool Het populairste favoriete vakantieoord van het Verenigd Koninkrijk trekt nog steeds miljoenen bezoekers...
 • Brighton (East Sussex) Brighton is een van de bekendste en grootste badplaatsen van Engeland.
 • Lake District National Park Derwent Water is een meer, gelegen in North West England in het graafschap Cumbria
 • Motorvakanties naar Britain Boek nu uw motorvakantie - indivuele of groepstours, keuze genoeg!
 • Londen - het culturele centrum van Britain Bezoek het culturele, politieke en financieele hart van de Britse samenleving...
 • Hampton Court Palace Hampton Court Palace buiten Londen is veel meer dan Henry VIII en absoluut een bezoek waard. Bekijk de prachtige tuinen, het doolhof en Henry’s koningskroon
 • Hippe steden | Liverpool Liverpool blijft verbonden met de Beatles. De (vroegere) status van Liverpool als wereldhaven blijkt uit indrukwekkende gebouwen met namen als India Buildings of Bank of Shanghai.
 • Lake District (Cumbria) Het Lake District (Merengebied) is een nationaal park in het noordwesten van Engeland. Het is een van de dertien nationale parken in het Verenigd Koninkrijk.
 • Burton Cliff (Dorset) De Jurassic Coast is een deel van de zuidkust van Engeland die op de werelderfgoedlijst staat.
 • Isle of Lewis (Schotland) De Hebriden vormen een uitgestrekte groep eilanden voor de westkust van Schotland. De groep betaat uit circa 500 eilanden waarvan circa 100 bewoond worden.
 • Castle Stalker - Schotland Het kasteel is bekend geworden door Monty Python's film 'Monty Python and the Holy Grail' en door de film 'Highlander: Endgame'.
 • Tower Bridge - Londen London , wij verzorgen alle tickets voor bezoeken aan attracties, paleizen, boot en bustochten
 • Worthing (West Sussex) Aan de glooiende landschappen van the South Downs liggen de populaire badplaatsen Brighton, Eastbourne en Worthington.
 • Houghton lodge Garden of England, bezoek de mooiste tuinen en parken.

Engeland is een land van festivals en bruisende activiteiten.
Voor u hebben wij een overzicht gemaakt van jaarlijks terugkerende evenementen. 
Wij hebben zoveel mogelijk diversiteit hierin gebracht, voor elk wat wils.
Per maand kunt u kijken wat er zoals te doen is aangevuld met eenmalige activiteiten.
De data zijn een schatting wanneer deze evenementen plaatsvinden, dit wisselt per
jaar natuurlijk maar wij hebben voor u de periode zo duidelijk mogelijk aangegeven.
 
Er zijn ook vaste activiteiten die door geheel Engeland plaatsvinden het hele jaar door.
Hieronder enkele voorbeelden:
 
Moordweekend
 
Op verschillende locaties in Engeland worden moord- weekenden of diners gehouden. U wordt dan geacht een moord op te lossen. Vele spelen zijn gebaseerd op boeken van beroemde schrijvers.
Dit vindt plaats op vele locaties in Engeland
In Torquay, de geboorteplaats van Agatha Christy wordt jaarlijks haar geboortedag herdacht. Rondleidingen langs bekende plaatsen uit de boeken of haar favoriete plaatsen uit haar jeugd, lezingen door andere crime schrijvers, moorden oplossen en thea party's in haar stijl. Dit vindt plaats half september.
 
The Original Nottingham Ghost Tours
 
Dit kan je het hele jaar door bezoeken. Net als in vele andere plaatsen in Engeland zijn er spookkastelen, gebouwen, kerkers en plaatsen waar men rondleidingen geeft of spookweekenden organiseeerd. Een zwak zenuwgestel of hart is niet geschikt voor dit soort avonturen.
 
Highland games
 
De beroemde Highland Games vinden plaats door heel Schotland. Beroemde atleten nemen het hier tegen elkaar op en daarnaast kan met genieten van de traditionele doedelzak muziek en de bijbehorende dans.
De spelen bestaan uit oude sporten zoals touwtrekken en steenwerpen en paalwerpen. En dit natuurlijk allemaal in een kilt!
 
Schotland - mei tot september
 
Engelse tuinen en kastelen
 
Het hele jaar door worden hier activiteiten georganiseerd. Te veel om op te noemen op een kalender. Wij hebben deze dan ook vermeld bij de pagina;s rondreis door Engeland. Hier kunt u virtueel een kijkje nemen bij alle Engelse tuinen en kastelen met daarbij een Nederlandstalige omschrijving.
 
 

 

 

 

 

 

 

U bent op zoek naar...

Index Agenda

 

 

 

         

            bootje thames Thames Travel