dinsdag 21 januari 2020
 • Thames Travel Europe Wij organiseren reizen voor particulieren, bedrijven, scholen en verenigingen. Wij zijn dan ook agent voor alle ferry maatschappijen die opereren op het Engelse Kanaal en de Noordzee, alsmede voor Eurotunnel, de snelle treinverbinding van Calais naar Folkestone.
 • Genieten van de winter in Britain Boek nu voordelig uw overtocht met P&O Ferries en geniet van de Britse gastvrijheid in één van onze populaire B&B's of Inns...
 • Het Falkirk Wheel, Schotland Veel bezoekers van deze supersluis vragen zich af of dit als kunst bedoelt is of puur technisch gezien een dam. Deze constructie uit 2002 van 35 m hoog vormt de verbinding tussen het Forth and Clyde kanaal en het Union kanaal en maakte 11 oude sluizen overbodig.
 • Isle of Wight Een paradijs van een eiland met zandstranden, zeiltraditie en kilometers voetpaden.
 • Uitgaan in Londen Geheel verzorgd voor zowel groepen als de individuele reiziger. Musical, toneel, ballet en Opera.
 • Blackpool Het populairste favoriete vakantieoord van het Verenigd Koninkrijk trekt nog steeds miljoenen bezoekers...
 • Brighton (East Sussex) Brighton is een van de bekendste en grootste badplaatsen van Engeland.
 • Lake District National Park Derwent Water is een meer, gelegen in North West England in het graafschap Cumbria
 • Motorvakanties naar Britain Boek nu uw motorvakantie - indivuele of groepstours, keuze genoeg!
 • Londen - het culturele centrum van Britain Bezoek het culturele, politieke en financieele hart van de Britse samenleving...
 • Hampton Court Palace Hampton Court Palace buiten Londen is veel meer dan Henry VIII en absoluut een bezoek waard. Bekijk de prachtige tuinen, het doolhof en Henry’s koningskroon
 • Hippe steden | Liverpool Liverpool blijft verbonden met de Beatles. De (vroegere) status van Liverpool als wereldhaven blijkt uit indrukwekkende gebouwen met namen als India Buildings of Bank of Shanghai.
 • Lake District (Cumbria) Het Lake District (Merengebied) is een nationaal park in het noordwesten van Engeland. Het is een van de dertien nationale parken in het Verenigd Koninkrijk.
 • Burton Cliff (Dorset) De Jurassic Coast is een deel van de zuidkust van Engeland die op de werelderfgoedlijst staat.
 • Isle of Lewis (Schotland) De Hebriden vormen een uitgestrekte groep eilanden voor de westkust van Schotland. De groep betaat uit circa 500 eilanden waarvan circa 100 bewoond worden.
 • Castle Stalker - Schotland Het kasteel is bekend geworden door Monty Python's film 'Monty Python and the Holy Grail' en door de film 'Highlander: Endgame'.
 • Tower Bridge - Londen London , wij verzorgen alle tickets voor bezoeken aan attracties, paleizen, boot en bustochten
 • Worthing (West Sussex) Aan de glooiende landschappen van the South Downs liggen de populaire badplaatsen Brighton, Eastbourne en Worthington.
 • Houghton lodge Garden of England, bezoek de mooiste tuinen en parken.

Arrangement

Coast to Coast 
Coast2Coast
11 daagse autorondreis inclusief overtocht(en) en overnachting(en)

1 april - 30 juni
4 september - 31 december
Auto + 4  EUR 684,-

1 juli - 3 september

Auto + 4  EUR 744,-


Ontdek het mooie zuiden van Engeland, beginnend met een bootreis vanaf Oostende of Calais. Bezoek Canterbury, Kent, sussex, Dartmoor, Cornwall, Noord Devon, Bristol, Bath.
Wie weet ontdekt u zelfs de contouren van het mystieke eiland Avalon uit de tijd van Koning Arthur.

Het reisschema dat u onderstaand ziet is slechts een voorbeeld. U kunt zelf beslissen of u de reis korter of langer maakt, wilt afwijken van de door ons samengestelde route, ergens langer dan een nacht wilt verblijven enz. Onze deskundige medewerkers zullen u daar graag bij helpen.

canterbury1 Dag 1 - Canterbury
Met de ferry vanaf 0ostende of Calais (inbegrepen) bent u in korte tijd in Engeland. Al binnen een uur bent u in de beroemde kathedraalstad Canterbury. U kunt deze middeleeuwse stad op uw gemakje ontdekken. Slenteren door nauwe straatjes, met heel bijzonder winkeltjes. Een bezoek aan het attractie centrum The Canterbury Tales of het Romeinse museum. Een stad waar oud en nieuw door elkaar lopen. Overnachting in een typisch Kentse inn.

kent11 Dag 2 - Kent
Een uitgelezen mogelijkheid om het mooie graafschap Kent te ontdekken. Kent is bekend om zijn tuinen, zoals Goodnestone, Sissinghurst en Mount Ephraim, maar ook om zijn vele kastelen, waarvan Leeds Castle, Hever Castle en Dover Castle er maar een paar zijn. Het graafschap telt vele attracties, van Hopfarm tot dierenpark, van pretpark tot historische scheepswerf of antieke stoomtreinen. Eind van de middag terug naar uw hotel in of nabij Canterbury.

 arundel Dag 3 - Sussex
Verder in westelijke richting. Dwars door Kent en Sussex naar de kustweg langst de zuidkust. Breng beslist een bezoek aan Arundel Castle in het gelijknamige plaatsje. Bij Portsmouth ziet u aan de overzijde reeds het eiland Wight liggen. Eindbestemming vandaag is Bournemouth, een van de mooiste en aantrekkelijkste badplaatsen van Groot-Brittannie. U verblijft hier een nacht.

dartmoor1 Dag 4 - Dartmoor
Het is maar een klein stukje naar Dartmoor, maar daarvoor maakt u beslist een rit door het New forest National Park. Dromerige dorpjes, prachtige parklandschappen . Wilde paarden blokkeren u voortdurend de weg. Zelfs in de dorpen en stadjes staan of liggen ze midden op straat. Daarna verder west tot voorbij Exeter, de hoofdstad van Devon. Hier komt u bij het mysterieuze Dartmoor, het hoogveengebied, waar zo veel te zien en te doen is. U overnacht in een hotel in Dartmoor.

tavistock1

Dag 5 - Tavistock
Vandaag een bezoek aan het Dartmoor National Park. Geniet van de prachtige landschappen, de overweldigende natuur. Waan u zelf terug in de 19e eeuw, want het lijkt inderdaad of de tijd hier heeft stilgestaan. U kunt ook een bezoek brengen aan het leuke stadje Tavistock alvorens terug te keren naar uw hotel.

portsmouth1 Dag 6 - Cornwall
Verder richting Cornwall, het meest westelijke graafschap van Engeland. Lieflijke heuvels wisselen af met een ruige kustlijn. U zult hoe dan ook diep onder de indruk zijn. In Cornwall is ontzettend veel te doen en te beleven. Ook om te bezoeken, zoals b.v. de Historic Dockyards in Plymouth, met o.a. de Mary Rose en de Victory. Wie Cornwall bezoekt mag de spectaculaire overdekte tuinen van Eden Project, bij St. Austell beslist niet missen. U overnacht in de buurt van het havenstadje Penzance of het nabijgelegen Falmouth.

 stmichaelsmountview Dag 7 - Cornwall (2)
Nog een dag om Cornwall te verkennen. Breng b.v. een bezoek aan het bekende eilandje St. Michael Mount of bezoek de artiestenkolonies in de dorpjes en stadjes verderop aan de kust. Sla Lands End gerust over; dat is een kermisachtige teleurstelling.


NorthDevon1

Dag 8 - Noord Devon
U rijdt nu in noordelijke richting. De mooiste route gaat langs de kust, met aardige badplaatsjes en vooral veel schitterende vergezichten . De komende twee nachten verblijft u in Noord Devon, een heel ander gebied dan het zuiden van enige dagen terug, maar minstens net zo mooi. Meer bebossing en een heel andere kustlijn. U verblijft in de buurt van Minehead of Barnstaple.

   

Exmoor Dag 9 - Noord Devon (2)
Vandaag ontdekt u Noord Devon. Breng vooral geruime tijd door in het Nationale Park Exmoor, zo geheel anders dan Dartmoor, liefelijker en dichter bebost. Neem een kijkje in de vissersplaatsjes, waar uitstekende visgerechten te verkrijgen zijn. U overnacht weer in hetzelfde hotel als gisteren.
 
Bristol11  Dag 10 - Bristol
Verder naar het Noord-Oosten. Sla de stad Bristol beslist niet over. Deze stad werd enige jaren geleden uitgeroepen tot groenste stad van Britain en ook op cultureel gebied is hier van alles te beleven en te bezichtigen. Eind van de dag verder naar het stadje Bath, waar u overnacht.

glastonbury1

Dag 11 - Bath & Glastonbury

De prachtige stad Bath is een van de oudste van het land. De Romeinen kwamen hier al kuren in de geneeskrachtige baden, die nog steeds bestaan en u zeker niet mag missen. U bent in Bath zeker een hele ochtend zoet U kunt ook een stukje verder rijden naar Glastonbury, het mystieke middelpunt van het rijk. Beklim de “TOR” van waaraf u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving, waarvan gezegd wordt dat dit het voormalige eiland Avalon is geweest. Koning Arthur ligt volgens de legende hier ook begraven. U overnacht weer in Bath.
 
Maidstone1 Dag 12 - Kent (2)
Vandaag een reisdag, want u vertrekt richting Kent. U rijdt door Wiltshire, via Salisbury (een bezoek waard) en Hampshire terug naar Kent. Accommodatie is voor u gereserveerd nabij Maidstone, de hoofdstad van Kent. Mocht u nog tijd overhebben dan is een bezoek aan Leeds Castle of het nabijgelegen Museum of Kent Life de moeite waard.
  
WelkomThuis

   
Dag 13 - Tot ziens!

Nog tijd genoeg om wat leuke dingen te doen of te bezoeken alvorens u naar de ferry terminal rijdt voor de terugreis.

   
 
 

1 april - 31 mei
4 september - 31 december


1 juli - 3 september

 Auto + 4

€ 684.-

744

 Auto + 2

€ 716.-

767

 Toeslag 1/psk

€ 325.-

351


Inbegrepen:
- retourpassage Calais – Dover of Duinkerke - Dover
- 12 overnachtingen in geselecteerde accommodaties op basis van 2-persoonskamer incl. ontbijt

Opmerking
U kunt de reis ook maken op basis van luxe hotel accommodatie. Onze medewerkers helpen u graag bij het samenstellen van een arrangement en het maken van een interessante prijs.
Tevens is het mogelijk bovenstaande reis een of meer dagen uit te breiden of te verkorten. 

U bent op zoek naar...

England Engeland

gb england

Engeland Grootste van de drie landen die samen het Verenigd Koninkrijk vormen. Het land van de stiff upper lip, het uitgebreide ontbijt, The white cliffs of Dover, Shakespeare, Lands End, het New Forest, swinging London en nog duizend-en-een dingen die dit land zo speciaal maken. Afwisseling alom, dus als vakantiebestemming kan met zich geen beter land wensen.

autob caravanb bus2b motorquad1 vrachtautob2 fietsb

    
boekarrangement1

Onder de rubriek 'rondreis" vindt u een heel uitgebreid overzicht van alle bezienswaardigheden in Engeland.                                                                                           
                                                                                                     Klik hier voor het vergroten van deze map.    down 256    

De route wordt in rechte lijnen weergegeven, de daadwerkelijke reisroute wijkt hier van af, bestemming blijft het zelfde tenzij anders afgesproken